Hyvät karavaanariystävät!

Kirjoitan teille nyt ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. Nämä vajaat kolme kuukautta on mennyt uuden oppimisen kanssa, edellisestä puheenjohtajuudesta on vierähtänyt jo vuosia.

Lupauduin tähän tehtävään kahdeksi vuodeksi, jotta edellinen puheenjohtaja Juha voi ansaitusti hengähtää, ladata akkuja ja keskittyä muihin luottamustoimiin. Pyrin nämä kaksi vuotta kaikin tavoin toimimaan yhdistyksen ja teidän hyväksi. Pyydän kärsivällisyyttä myös teiltä tärkeät jäsenet, olemme kaikki uuden edessä, kun kuusi vuotta yhdistystä vetänyt Juha ei ole enää puikoissa.

Toimin tässä yhdistyksessä edellisen kaksivuotiskauden varapuheenjohtajana, joten on minulla jotain tietoa karttunut tästä yhdistyksestä. Yhdistyksen syyskokous valisti hallituksen, joka koostuu miltei kokonaan uusista hallitusjäsenistä. Mutta hallitus on motivoitunut ja työt jaetaan taidon ja innostuksen mukaan. Onneksi meillä on taustalla vanhan hallituksen pitkäaikaisia jäseniä, jotka kyllä auttavat ja tukevat.

Tänä kesänä meidän Vuorenmäen alue on jälleen erilaisten tapahtumien pitopaikka. Toivon, että pääsette mukaan, kun järjestämme näitä tapahtumia ja talkoita ym. Toivon myös, että löydämme kesäksi alueelle isäntiä; jos voit olla vastaanottamassa vieraita vaikka vain yhden viikonlopun, olisi se hieno juttu, itsellesi oleskelu on tuolloin ilmaista.

Jo toukokuussa meillä on iso tapahtuma. Valtakunnallinen kattojärjestömme Caravan ry järjestää liittokokouksen Lahden Sibeliustalolla. Me järjestämme samassa yhteydessä Liittokokoustreffit Lahdessa Lokin rannassa. Seuratkaa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa, niin pysytte ajan tasalla kaikista tapahtumista.

Morjestetaan, kun nähdään!

Pj Hanski

eli Hannu Anttonen

VaunuPosti 1/2023

Arvoisat yhdistyksemme jäsenet!

En tiedä mistä alkaisin, sillä tälle matkalle on mahtunut monenlaista ja tämä on viimeinen kirjoitukseni yhdistyksen puheenjohtajana.

Viimeiset kaksi vuotta (korona) ovat olleet erityisen raskaita. Monenlaista tapahtumaa olemme tehneet ja suunnitelleet, mutta erilaisten rajoituksien myötä asiat ovat viime hetkillä peruuntuneet ja kaikki tekemämme työ on ollut turhaa. Hyvähän se on tietysti ”harjoitella” myös näitä tapahtumien suunniteluja, niin pysyy hyvin muistissa. Nämä peruuntuneet tapahtumat olisivat olleet erityyppisiä ja siksi kiinnostavia sekä houkuttelevia.

Onhan tässä Ukrainan sodan alettua tullut myös haasteita ihan jokapäiväiseen elämään. Kaikki tarvikkeet/tuotteet ovat nousseet huolestuttavan paljon ja sekin on ollut syy näihin tapahtumien peruuntumisiin. Kunpa tuo sota jo vihdoin loppuisi ja pääsisimme normaaliin arkeen ja nuo pakolliset hankinnat kuten ruoka, sähkö, polttoaine jne. hinnat palautuisivat normaalille tasolle.

 Caravan 20v juhlamessuille odotimme huomattavasti enemmän treffivieraita. Maailman tilanne tietysti vaikuttaa, kun uutta kalustoakaan ei myyjille meinaa tulla, kun on pulaa erilaisista tarvikkeista.

Uusi hallitus ja puheenjohtaja valittiin syyskokouksessa. Kiitän lämpimästi kaikkia minun aikana (6.v) mukana olleita hallituskumppaneita, sihteereitä, taloudenhoitajia, messuisäntiä, talkoolaisia, päätoimittajia ja tiedottajia. Tässä tehtävässä on tullut myös paljon uusia tuttavuuksia sekä hyviä kavereita vuosien varrella yli yhdistysrajojen. Päivääkään en vaihtaisi pois… tai muutaman, mutta muuten on ollut hienoa olla mukana tässä toiminnassa.

 Yhdessä ja avoimin mielin olemme saaneet paljon aikaiseksi yhdistyksen eteen vuosien varrella, unohtamatta aiempien hallitusjäsenten sekä puheenjohtajien ja lukuisten talkoolaisten työtä. Jos olet kiinnostunut järjestötoiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaan. Esim. taloudenhoitaja ja sihteeri eivät tarvitse kuulua hallitukseen, joten jos näistä tehtävistä koet tuntevasi osaamista, niin tervetuloa mukaan. Talkootyössä on voimaa.

Hämeen Yhteistoiminta-alueet = Hämyjen puheenjohtajana toimin 6 vuotta, SFC-Lahden Seutu ry:n hallituksessa 11 vuotta ja niistä 6 vuotta puheenjohtajana. Antoisa matka kaiken kaikkiaan ja nyt haluan hiukan hengähtää ja ”ladata akkuja” sekä hoitaa liittohallituksessa olevan pestini loppuun. Edelleen yritän olla mukana talkootyössä yhdistyksen eteen ja tarvittaessa voin toimia matkanjohtajana suosituilla Viron matkoilla, joita ennen koronaa järjestelin.

Liittokokous järjestetään Lahdessa Sibeliustalossa 20.5.2023.

Tekemistä yhdistystoiminnassa aina riittää, joten tsemppiä uudelle hallitukselle ja puheenjohtajalle.
Kaunis kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille, joita vuosien varrella on ollut ja toivon yhteistyön edelleen jatkuvan.

Rauhallista joulun aikaa sekä menestyksellistä uutta vuotta 2023!

Ps. Kiitokset vielä niille, joita en jostain syystä huomannut mainita.

T. Hartzu 127140-0
Vaunuposti 4/2022

Heippa!

Syyskuun loppu lähestyy ja yhdistyksen suurin talkooponnistus, Caravan messutreffit, on takana. Treffeille olisin toivonut hiukan enemmän yksiköitä kuin n. 400 saapuvaksi, mutta todennäköisesti maailman tilanteesta johtuen pitää miettiä suuria hankintoja ja menoja, kun kulut ovat rajusti nousseet. Messutreffeillä oli talkooväkeä n. 60 hlöä. Lämmin kiitos kaikille, jotka uhrasivat omaa vapaa-aikaansa yhdistyksen hyväksi.

Polttoaineen hinta varmaan rajoitti pitkiä matkoja tälle kesälle ja toivoisinkin, että saadaan tuota hintaa vielä reilusti alemmaksi, niin työmatkat kuin muutenkin liikkuminen tämän harrastuksen parissa tulisi ehkä vielä lisääntymään.

Muutenhan kesä oli suht vähäsateinen ja karavaanareita liikkuikin melkoisen paljon. Alueellamme kävi vierailijoita pitkin kesää. Mitään ruuhkaa ei kuitenkaan ollut. Alueemme tunnetaan yleisesti rauhallisena paikkana ja toivoisin, että jäsenemme, jotka eivät ole koskaan siellä käyneet, tulisivat tutustumaan, saattaisivat tykätä.

Alueellamme järjestettiin elokuussa toiset kunnostustalkoot ja kiva, että ahkeria talkoolaisia oli paahtavasta helteestä huolimatta mukana. Kiitos kaikille mukana olleille!

Valitettavasti muutama ennakkoon suunniteltu tapahtuma, jossa olimme mukana järjestelyissä, jouduttiin perumaan. MXGP, joka piti järjestää Kymiringillä (konkurssi) siirtyi Hyvinkäälle ja meillä ei ollut sinne mahdollisuutta lähteä mukaan. Makujen messut olivat Mukkulan kartanon hienossa miljöössä. Tarkoituksemme oli järjestää sinne tilapäinen camping karavaanareille, mutta ennakkoilmoittautuneita oli niin vähän, ettei ollut taloudellisesti järkevää olla mukana.

Tulevia tapahtumia loppusyksylle on yhdistyksen syystreffit/syyskokous ja perinteiset pikkujoulut. Lisätietoja yhdistyksen nettisivuilla.

Muistathan, että syyskokouksessa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä hallitus. Kokouskutsu löytyy tästä lehdestä. Tervetuloa vaikuttamaan päätöksiin.

Uusia jäseniä on taas löytänyt tämän hienon harrastuksen. Lämpimästi tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan! Mukavaa ja matkailurikasta syksyn jatkoa!

T. Juha 127140
Vaunuposti 3/2022

Heippa!

Vihdoin on koittanut se aika, kun viimeisetkin ovat saaneet kaluston pois talvisäilytyksestä ja lumet on häipyneet. Onpa kiva pitkän talven jälkeen taas lähteä reissaamaan ja tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Siinä se onkin tämän harrastuksen suola, kun voi liikkua vapaasti ja leiriytyä mieltymysten mukaan.

Yhdistyksen jäsenmäärä on toukokuun loppupuolella 1803. Hieno juttu. Tervetuloa myös uudet jäsenet mukaan yhdistykseemme.

Tälle vuodelle meinaa olla vaikeuksia saada isäntiä Vuorenmäen alueelle. Jos innostuit asiasta, niin nettisivuilta löytyy kohta Vuorenmäen kesäpäivystys. Varaa rohkeasti oma vuorosi.

Vuorenmäellä nähdään tulevana kesänä taas kesäteatteria, Artjärven kesäteatterin esittämä pöhköilykomedia Työleiri. Esityksiä on kesäkuun lopusta heinäkuun puoleenväliin.

Muuten vaikuttaa, että vaikka polttoaineiden hinnat edelleen ovat melkoisen kovat, niin kotimaan matkailu kiinnostaa. Ehkä ei niin pitkiä reissuja tehdä enää, mutta lyhyitä ja useammin. Suomi on kaunis maa ja täällä on paljon nähtävää.

Nyt kun Ukrainan sota on nuo uutiskanavat täyttänyt, niin koronan uutisointi on jäänyt taka-alalle, niin jo uutena ongelmana on tullut apinarokko. Nämä kaikki on ikäviä juttuja ja toivoisin, että nämä kaikki vihdoin olisi ohi ja saisimme elää ihan normaalia elämää.

Toivottavasti saamme kuitenkin järjestää tälle vuodelle myös nuo suuremmat tapahtumat, joista MXGP:n paikkojen myynti on jo nettisivuillamme menossa. Samoin olemme mukana Mukkulassa järjestämässä leirintämajoitusta karavaanareille, Makujen messut tapahtuman yhteyteen legendaariseen Mukkulan leirintäalueen paikalle.

Suurimpana ponnistuksena on syksyllä järjestettävät Caravanmessut, jotka tuovat Lahteen runsaasti myös majoittuvia karavaanareita usealle eri alueelle.

Koitetaan pysyä terveenä ja reissataan vastuullisesti. Turvallisia kilometrejä kaikille!

T. Juha 127140
Vaunuposti 2/2022

Moi!

Kädessäsi on viimeinen painettu lehti Vaunupostista. Seuraava lehti on luettavissa nettilehtenä ainakin toistaiseksi. Lehden kulut on melkoisen suuri kuluerä ja kevätkokous esitti, että kulujen karsimiseksi jotain täytyisi tehdä ja tässä tilanteessa valitettavasti tämä oli ainoa vaihtoehto.

Pitkä kuuma kesä on kääntynyt viileään syksyyn ja vesi sateisiin. Talvi tekee pikkuhiljaa kovasti tuloaan joka tarkoittaa, että monella kalusto siirtyy talviteloille. Paljon matkaajia on ollut kuitenkin liikkeellä ja se hieno juttu, että harrastus on kiinnostava. Vuorenmäelläkin on vierailijoita poikennut mukavasti.

Tälle vuodelle tuli valitettavasti peruutukset niin messuista kuin MXGP:stä. Harmi sikäli, että olimme kuitenkin jo varautuneet niihin. Jos ensivuodelle palattaisiin noissa tapahtumissa taas lähes normaaliin ja saisimme olla mukana järjestämässä hienoja tapahtumia.

Vihdoin saimme järjestettyä yhdistyksen 50v juhlat pienimuotoisena ja palkitsimme yhdistyksen aktiiveja. Oli kiva nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja hieno juttu, että Pauli Koho ( nro 155 ) puolisoineen oli mukana juhlassa. 50v sitten kun hän ollut mukana perustamassa yhdistystämme, niin ei osannut aavistaa mitä saivat silloin aikaan.

Tänä päivänä jäsenmäärämme on yli 1800 ja edelleen tämä mukava harrastus on vapaana liikkumismuotona tuonut lisää jäseniä. Tervetuloa uudet jäsenet mukaan yhdistyksen toimintaan.

Pelitreffeillä otettiin mittaa taas pelien merkeissä ja uusia voittajia löytyi niin mölkystä kuin petanquesta unohtamatta tikanheittoa.

Syyskokous on taas edessä ja olisi mukavaa saada teitä mukaan aktiiviseen toimintaamme sekä hallitustyösketelyyn.

Pikkujoulut päättää tämän juhlavuoden ja ruvetaan suunnittelemaan ensivuotta.

Erinomaista syksyn jatkoa ja turvallisia kilometrejä

t. Juha     127140
(Vaunuposti 3/2021)

Heippa!

 Vihdoin on kesä koittanut ja tätä kirjoittaessa päivälämpötilat on huidelleet n.+30c. Hiukan on liian lämmintä, mutta nautitaan nyt sillä tulee se syksy ja talvikin taas todella nopeasti. Lehti nro 2 jätettiin ilmestymättä kustannussyistä ja aiheiden vähyyden vuoksi. Korona on edelleen ollut valitettavasti voimissaan vaikka jo välillä vähän helpotti.

Keväällä järjestettiin alueella talkoot jossa kunnosteltiin paikkoja. mm. terassien öljyämiset, kontin maalaus ja kaikenlaista muuta kunnostustyötä. Kiitos kaikille mukana olleileille.

Valitettavasti caravanmessut peruttiin jo toisena peräkkäisenä vuotena joka tarkoittaa, että tuloja ei meinaa tulla niin paljoa kun on kuluja. Talkoilla tehdyt tapahtumat ovat olleet meille hyvä tapa varainhankintaan ja nyt kun niitä ei ole, niin jotakin täytyy keksiä, että saamme hoidettua kaikki laskut ajallaan pois. Jos tilanne näyttää syksylläkin vielä huonolta, niin valitettavasti joudumme harkitsemaan jopa jäsenmaksun korotusta.

Isäntiä kaivattaisiin vielä Vuorenmäkeen palvelemaan asiakkaita. Jos innostuit, niin ota yhteyttä alueisäntä Pentti Reuhkalaan  pentti@reuhkala.eu tai  040 0150680  Minuunkin voi olla yhteydessä. Vuorenmäellä on käynyt vierailijoita mukavasti ja lisää tietysti toivotaan.

Tätä kirjoittaessa on yhdistyksen jäsenmäärä noussut ennätyslukemiin ollen 1829. Hieno juttu, että uusia harrastajia on tullut mukaan tähän mukavaan harrastukseen. Tervetuloa!

Yhdistyksen 50v juhlia vietetään terveysturvallisesti ja pienimuotoisena Vuorenmäen alueella La 7.8 klo 12 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen löytyy nettisivuilta. Juhlassa muistetaan yhdistyksen aktiiveja.

SF-Caravan ry on tehnyt yhteistyösopimuksen Kerhotuote.fi kanssa. Kaupasta voi tilata myös yhdistyksemme logolla olevia tuotteita. 

Näillä näkymin elokuussa järjestetään MXGP yhteistyössä Kaakkois-Häme ry:n kanssa. (Tämän kirjoituksen jälkeen selvisi, että ko. kisa siirretään vuoteen 2022)

Loppuvuoden ohjelmassa olisi tarkoitus järjestää mm. Pelitreffit, syystreffit/syyskokous ja pikkujoulut mikäli ei tule uusia koronarajoituksia.

Nautitaan kesästä ja lämmöstä sekä matkaillaan turvallisesti muut huomioon ottaen.

Mukavaa kesää

T. Juha  
127140-0
Vaunuposti 2/2021

Heippa!

 Vuosi on kulunut ensimmäisestä koronatartunnasta Kiinassa. Kyllä on ollut pitkäkestoinen ja sitkeä tuo virus. Toivotaan todella, että vihdoin päästäisiin viettämään ihan normaalia elämää. Onneksi kuitenkin on ollut palveluita tarjolla ja on voinut toimia lähes kuten ennenkin. Suomi on pysynyt auki vaikka rajoituksiakin on ollut monenlaisia. Tämä meidän harrastus on kuitenkin ollut sellainen, että päästään kotinurkista leireilemään milloin vaan ja sehän tässä harrastuksessa onkin mukavaa (VAPAUS). Aina silloin tällöin irtiotto arjesta on varmaan paikallaan kaikille. Hotelli vkl, retki leirintäalueelle tai vaikkapa ihan vaan ulos kävelylle.

 No joka tapauksessa jouduimme jo perumaan talvipäivät ja toivoa sopii, että tuo olisi ainut tapahtumien peruutus tälle vuodelle. Valitettavasti emme tälle keväälle mene myöskään suositulle bussimatkalle Viroon.

 Caravanmessut ja MXGP on jo aloitettu, ainakin palaverien osalta. Katsotaan jos meillä onni kävisi niiden suhteen ja pääsisimme järjestämään nämä tapahtumat. Eli jos joku ei tiedä, niin yhdistyksemme on järjestämässä leirintämajoitusta näissä tapahtumissa.

 Fossiiliset polttoaineet on olleet viimeaikoina taas enemmän esillä ja kyllä tuo haastava juttu on kaiken kaikkiaan saada päästöt laskuun. Ehkä meidän pieni Suomi ei siihen yksin pysty, niin että maailma pelastuu, mutta jos jokainen tekisi edes vähän, niin sekin olisi jo jotain. Valitettavasti noille todella suurille maille joilla päästöt ovatkin aivan omaa luokkaansa emme voi mitään mutta toivotaan, että hekin huomioisivat nämä päästöasiat paremmin.

 Liittohallitusasiaa:

 Muutama kokous on voitu järjestää kun noudatamme ehdottomasti koronarajoituksia. Kaikki on uutta ja pikkuhiljaa pääsee paremmin kiinni näihinkin hommiin. Mehän olemme jäsenistön valitsemia luottamushenkilöitä ja yritämme hoitaa asioita niin yhdistysten kuin jäsenten eduksi. Edellisessä kokouksessa pohdimme mm. tulevia suuntaviivoja, koulutusasiaa sekä talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

 Tätä kirjoittaessa helmikuu on jo alkanut ja lunta on tullut tälle talvelle ihan riittävästi. Ajatellaan positiivisesti ei oo yhtään hyttystä ja ensi kuun jälkeen on jo huhtikuu.

 Mukavia matkailuhetkiä kaikille ja koitetaan pysyä terveenä.

 Juha 127140 (Vaunuposti 1/2021)

Tervehdys!

 Korona, Korona ja vielä kerran Korona. Tämä sana on ollut varmaan yleisin keväästä alkaen. Se on vaikuttanut moneen asiaan, valitettavasti myös meidän yhdistykseen. Kaikkien aiemmin peruttujen tapahtumien lisäksi teimme vielä päätöksen peruttaa yhdistyksen pikkujoulut. Nämä on ikäviä, mutta välttämättömiä päätöksiä, jolla voidaan edes jotenkin turvata jäsenistön terveyttä. Kun pysytään terveenä, niin on kaikilla elämä mukavampaa ja helpompaa. Haluamme kuitenkin järjestää tapahtumia, kun rajoitukset sen taas sallii. Liikutaan turvallisesti ja hyvillä mielin, edelleen turvavälejä noudattaen.

 26.9 Hämeenlinnassa vihdoin saatiin järjestettyä liittokokous. Kokouksessa oli hyvin huomioitu turvavälit, käsidesit ja kasvomaskit. Olin tällä kertaa ehdolla ensi kertaa liittohallitukseen. Kiitos vielä ehdottajille ja äänestäjille. Hyvin meni. Ehdolla oli kolme henkilöä kahteen paikkaan. Nyt kävi niin, että tulin valituksi liittohallitukseen 136 äänellä ja toiseksi valituksi tuli Harri Järveläinen Pirkanmaalta 127 äänellä. Valitettavasti erittäin pitkään liittohallituksessa vaikuttanut Juha Rakkola ei näin ollen tullut valituksi. Kiitos Juhalle 5 pitkästä työrupeamasta liiton ja jäsenistön hyväksi tehdystä työstä.

 Liitosta saadun tiedon mukaan se niin on, että olen historian ensimmäinen lahtelainen liittohallituksen jäsen. Samalta talousalueelta on hallituksessa istunut Pauli Koho (155), Nastolasta. Hän oli Asuntovaunuyhdistys SF-Caravan ry:n hallituksessa vuosina 1971-74 eli ennen varsinaisen liiton perustamista. Muissa luottamustoimissa ovat toimineet seuraavat lahtelaiset: Pauli Heinonen, Ajotaitotoimikunta, 1980-1991 Leo Helminen, Tekninen toimikunta 1972 Pentti Klinga, Leirintätoimikunta, 1997-2002 Kosti Lähteenmäki, Leirintätoimikunta, 1980-1989 Hieno juttu kaiken kaikkiaan, että saimme vihdoin edustajan liittohallitukseen jäsenistön yhdistyksien etuja ajamaan. Minulla oli mottona ”ole oma itsesi”. Juuri sama ukko haluan olla edelleenkin, kuin ennen valintaani.

 Alustavan suunnitelman mukaan olemme päättäneet vielä yrittää järjestää yhdistyksemme 50-v juhlat ensi vuonna. 12-16.5.2021 Laittakaahan kalentereihin ylös, jos saisimme ne vihdoin järjestettyä. Ti 27.10 yhdistyksemme syyskokouksessa vaihtui osa yhdistyksen hallituksesta. Henry Ahonen on ollut jo aiemmin mukana hallitustyössä, mutta uusina hallitukseen tuli valituksi Aila Salonen sekä Hannu Anttonen. Tervetuloa mukaan, töitä riittää. Lämmin kiitos myös Tuulalle, Petterille ja Päiville menneistä vuosista. Jäsenistön ehdotuksesta/toiveesta päätin viime hetkellä vielä jatkaa (äänestyksen jälkeen) vuoden yhdistyksen puheenjohtajana. Nyt tulevan vuoden aikana on aikaa etsiä jatkaja tähän tehtävään. Lämmin kiitos kaikille jäsenille, yhteistyökumppaneille sekä muille tutuille kuluneesta vuodesta. Mukavaa joulun odotusta sekä hyvää uutta vuotta.

T. Juha 127140 (Vaunuposti 4/2020)

Heippa!

Tämä kesä on ollut monella tapaa vaihteleva, ainakin kelien suhteen. Kiva kuitenkin, että aurinkokin on näyttäytynyt välillä. Koronarajoituksia on purettu ja alueita avattu vierailijoillekin.

Vihdoin on päästy matkailemaan tällekin vuodelle. Hyvä niin. Kiva, että kotimaan matkailu on ollut erittäin kovassa nosteessa ja karavaanarit ovat päässeet kiertelemään myös uusia paikkoja/nähtävyyksiä Suomessa. Tietenkään se ei haittaa, vaikka kotimaan kohteita kiertää useamminkin kuin juuri tänä poikkeuksellisena vuonna.

Tietysti moni jo miettii miten ulkomaille pääsisi tutustumaan moniin nähtävyyksiin ja eri kulttuureihin. Tämä Korona on ollut varmaan monelle sellainen päänvaiva, että on joutunut miettimään suunnitelmiaan moneen kertaan uusiksi. Toivon todellakin, ettei enää toista aaltoa vaan missään nimessä tulisi. Ilahduttavaa on kuitenkin, että uudetkin harrastajat ovat löytäneet tämän harrastuksen ja toivottavasti ovat nauttineet tästä. Tervetuloa mukaan yhdistykseemme.

Monien erilaisten vaiheiden jälkeen meillä jäi tälle vuodelle monta isoa tapahtumaa järjestämättä ja niistä viimeisimmät peruutukset ovat mm. MXGP, Caravanmessut.

Liittokokous on siirretty Hämeenlinnaan 26.9 pidettäväksi. Jotenkin en vaan vieläkään ymmärrä, kun n. kaksi vuotta teimme yhdistyksen syntymäpäivien ohella liittokokoustreffejä, niin jostain syystä caravanliitto ei voinut siirtää samalle ajankohdalle kokousta, kun meillä on juhlat. Kokouspaikaksi tarjosimme Jokimaan ravikeskusta, mutta se ei vaan käynyt, edes ilmaiseksi. Olisimme saaneet majoitettua myös liittokokousvieraat Jokimaalle. No toivotaan kutenkin, ettei tuo korona enää muuta tuota liittokokouksen ajankohtaa eikä juhliamme mihinkään suuntaan.

Tälle vuodelle joudumme myös perumaan tuon Haapsalun matkan, sillä innokasta matkanjohtajaa ei löytynyt. Ajankohta kun on sama kuin tuo liittokokous Hämeenlinnassa. Jos keväällä päästäisiin suositulle bussimatkalle. Pikkujoulujen jälkeen viimeistään julkaistaan ilmoitus yhdistyksen nettisivuilla.

Vuorenmäellä on kesän aikana ollut melkoisen paljon majoittujia aiempiin vuosiin verrattuna ja se on hyvä juttu. Ainoa ongelma vaan on ollut isäntien vähyys. Jospa tämä asia saataisiin korjattua ensi vuodelle.

Toivotaan, että loppukesälle riittää lämpimiä päiviä ja nautitaan reissuistamme

T. Juha 127140 (Vaunuposti 3/2020)

Tervehdys kaikille!

Eipä olisi uskonut kun edelliseen lehteen kirjotin tätä palstaa, että lähes kaikki asiat ovatkin aivan päinvastoin. Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon asioita tuon pandemian vuoksi. Tämä kevät/kesä ei varmaan ole sellainen kuin jokainen odotti. Tuo korona on valitettavasti monien suunnitelmia sotkenut melko pahasti. Siitä riittäisi kirjoitettavaa vaikka kuinka paljon, mutta tiedotusvälineistä sitä tulee jo aivan riittävästi, joten koitan kirjoittaa ihan muista aiheista.

Ikävä juttu kaiken kaikkiaan, että muutoksia, ohjeita, määräyksiä ja peruutuksia tulee kaikille ja kun tämä ei koske vain kotimaata vaan koko maailmaa. Yhdistyksen tapahtumien ja kokousten siirrot/peruutukset löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Liittokokous ja niiden yhteydessä olevat treffit on peruttu ja liittokokous on siirretty pidettäväksi la 26.9.2020. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. (Tämä päivämäärä on muutettu pj:n kirjoitettua palstansa) 

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlathan jouduimme siirtämään ja uudeksi ajankohdaksi olemme sopineet 9.-11.10.2020 Paikka on sama eli Jokimaan ravikeskus. Varsinainen juhla vietetään la 10.10 Toivotaan, että nuo kaikki kiellot ja rajoitukset on saatu siihen mennessä jo ohi. Ohjelma muuttuu myös melkoisesti koska esiintyjät jotka olimme varanneet, ovat tuona ajankohtana muualla. Tarkempi ohjelma ja aikataulut julkaistaan heti, saamme sovittua kaikki juhliin liittyvät asiat. Syystreffit ja syyskokous on myös siirretty. Keskitetään voimat ja ohjelmat yhdistyksen syntymäpäiväjuhliimme.

Moto GP perutaan varmasti koska lippuja on myyty jo yli 37 000 ja hallituksen 500 hengen kokoontuminen ylittyy moninkertaisesti. Meille majoittuville (Vuorenmäki) tehdyt varaukset joudutaan perumaan.

MXGP Kymiring/Iitti. Lahti Events on tapahtuman järjestäjänä ja meidän pitäisi hoitaa tilapäinen Kymiringin alueella. Tällä hetkellä ei ole tietoa, ajetaanko tuota kilpailua vai siirtyykö tapahtuma ensi vuodelle.

Caravanmessut Lahdessa täyttävät tänä vuonna 20 vuotta ja juhlavuotena messut palaavat ainakin tälle vuodelle 3-päiväiseksi. 18.-20.9. 2020  Talkooväkeä värvätään parasta aikaa ja alueita kartoitetaan parhaillaan. Toivotaan, että saadaan jälleen järjestettyä hyvät ja onnistuneet messutreffit.

Yhdistyksen kevään peruuntunut bussimatka on siirretty syksylle. Viikko caravanmessujen jälkeen. Saas nähdä toteutuuko tuo matka vai onko se vasta ensi vuonna.

Kun vihdoin päästään liikkumaan/leireilemään, niin noudatetaan hallituksen ohjeita ja tässä tilanteessa olisikin toivottavaa, että käyttäisimme kotimaan palveluita mahdollisimman paljon sekä vierailisimme muilla, kuin omilla alueilla. Vierailijat kuitenkin jättävät niitä euroja yhdistyksille sekä paikkakunnille. Monella yhdistyksellä saattaa olla paljon velkaa ja alkuvuodesta ei ole rahaa tullut mistään, kun vierailijoita ei ole ollut.

Pysytään terveinä ja muistetaan hygienia

T. Juha 127140 (Vaunuposti 2/2020)

 

Heippa!

Tammikuu on jo takana ja talvi taitaa olla tänä vuonna poikkeuksellisen lyhyt. Oikeastaan olen enemmän auringon ystävä ja minua ei ole haitannut lumen vähyys ja pakkaset. Kevät taitaa tulla tänä vuonna ajoissa. Hyvä niin.

 Jälleen on tulossa kiireinen vuosi ja kiva, että puuhaa piisaa. Ajotaitomerkkien suorittaminen onnistuu tänä vuonna jokimaalla, joten rohkeasti vaan kokeilemaan miten matkailuauto/vaunuyhdistelmä taittuu isolla kentällä.

 Tämä vuosi tulee olemaan yhdistyksemme 50 vuotisjuhlavuosi ja valmistelut ovat sujuneet erinomaisesti. Kaikenlaisia pikkuviilauksia hoidetaan varmaan ihan h-hetkeen asti. Kiitos ahkeralle juhlatoimikunnalle. Olisi hieno juttu jos pääsisit/pääsisitte vierailemaan tai majoittumaan edes jonain päivänä tuon 5 päivän aikana Jokimaalla. Keskiviikkona aloitetaan ja sunnuntaina lähdetään kotiin. Jo keskiviikosta alkaen tanssimusiikin ystäville ohjelmaa ja silloin tanssittaa komeaääninen Pekka Vaattovaara.

Liittokokous Lahden Sibeliustalossa lauantaina

SF-Caravan ry pitää liittokokouksen lauantaina 23. toukokuuta kello 12 Sibeliustalossa. Kokouksessa äänivaltaa käyttävät SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten nimeämät kokousedustajat. Jokimaan ravikeskuksesta on järjestetty bussikuljetus liittokokoukseen.

Perinteiset treffit on tänäkin vuonna mukana kaikkien muiden tapahtumien lisäksi. Kevään ohjelmassahan on talvipäivien lisäksi loppuunmyyty Haapsalun bussimatka ja sitten jo juhlitaan viiskymppisiä.

Vuorenmäen alueelle on aloitettu Moto Gp majoituspaikkojen ennakkovaraus ja toivotaan, että alue on aivan täysi heinäkuussa. Tälle vuodelle ei taida olla perinteisiä Artjärvi-päiviä ja jos on, niin ne on eri viikonloppuna kuin Moto Gp.

Elokuussa olemme SFC- Kaakkois-Häme ry:n kanssa yhteistyössä mukana, MXGP tapahtumassa Kymiringillä, jossa ajetaan motocrossin mm-osakilpailut. Olemme lupautuneet hoitaa caravanmajoittujien tilapäisen leirinnän tapahtuman aikana. Syyskuussa onkin vuorossa caravanmessujen 20 vuotisjuhlatreffit. Treffi-isäntänä aloittaa Jorma Siren. Kiitos jo etukäteen Jormalle , että saadaan jatkumaan tuo hieno tapahtuma.

 Usein minulta on kysytty, miksi en lähde ehdolle liittohallitukseen. Nyt olen tehnyt päätöksen ja lupauduin lähtemään ehdolle. Ainahan sitä yhdistyksissäkin keskustellaan kuinka saadaan uutta väkeä mukaan ja sitä kautta ehdotuksia/ideoita/toimijoita tekemään yhteisiä asioita mukavan harrastuksen parissa. Parhaani tulen tekemään, jos tulen valituksi.  

Mukavaa alkavaa kevättä

 T. Juha 127140 (Vaunuposti !/2020)

 

Heippa!

Niin se rupeaa taas kesä olemaan takana päin ja valmistaudutaan talven tuloon. Monelle karavaanarille tuo tarkoittaa jonkinlaista taukoa mukavaan harrastukseen kun kalusto laitetaan talviteloille. Toivotaan lyhyttä ja leutoa talvea.

Jäsenmäärämme on kasvanut hienosti tämän vuoden aikana ja tällä hetkellä se on 1724 kpl tervetuloa joukkoon myös uudet jäsenet.

Kulunut kesä on ollut vauhdikas ja matkustelu caravankalustolla on itsellä jäänyt hiukan vähemmäksi monenlaisten asioiden vuoksi.

Tätä kirjoittaessa syystreffit/kokous lähestyy ja kauden päättää suositut pikkujoulut jouluherkkuineen. Muista ilmoittautua ennakkoon ruokailun takia.

Messut saatiin jälleen hienosti hoidettua ja tyytyväisiä asiakkaita oli lähes 50 yksikköä enemmän kun viime vuonna. yht. 564 Kiitos kaikille asiakkaille jotka meillä vieraili sekä tietysti ahkerat talkoolaiset jotka tämän kaiken mahdollisti. Ensi vuonna caravanmessut viettää 20 vuotista taivaltaan ja se on pitkä aika. Aikanaan kun Helinin Erkki laittoi tämän asian alulle, niin olikohan silloin vielä haaveissa, että lahdessa järjestetään suomen suurimmat caravanmessut. Tämä on kyllä hieno asia, että ollaan oltu mukana tekemässä tätä suurtapahtumaa vuodesta toiseen.

Ensi vuoden ohjelmaahan on jo osittain suunniteltu ja vuoden ensimmäinen yhteinen juttu on jo tammikuussa matkamessut. Siitä enemmän lehden sivuilla.

Yhdistyksen suosittu kevään bussimatka ei tänä vuonna ennakkoon ilmoitettuun Ahvenanmaalle suuntaudu aikatauluongelmien vuoksi. Tarjouksia olen pyytänyt ja osan jo saanutkin. Matkamme suuntautuu näillä näkymin jälleen tuonne Viron suuntaan. Matkan varaustiedot löytyy yhdistyksen nettisivuilta. www.sfclahdenseutu.fi

Talvipäivät osuvat vielä kevään ohjelmaan, jonka jälkeen laitetaan kaikki paukut yhdistyksen 50 vuotis juhliin/liittokokoustreffeihin. Ennakkoon on jo varmistunut 50 vuotis juhliin/liittokokoustreffeille esiintymään mm. Kake Randelin, Turo`s Hevi Gee , Pekka Vaattovaara sekä Samppa Valo band. Ohjelmaa on jokaiselle päivälle keskiviikosta alkaen. Tule mukaan juhlimaan kanssamme.

Tervetuloa yhdistyksen toimintaan mukaan.

Mukavaa loppuvuotta sekä rauhaisaa joulun aika kaikille sekä kiitos kaikille yhteistyökumppaneille.

 T. Juha 127140 (Vaunuposti 4/2019)

Hei!

Tätä kirjoittaessa on yksi kesän kuumimpia päiviä meneillään. Kuninkuusravien valmistelut on loppusuoralla ja elokuun vaihteessa Lahdessa nähdään paljon ravien ystäviä. Liittokokous pidettiin tänä vuonna Järvenpäässä ja yhdistyksemme varapuheenjohtaja Juha Rinne oli ehdolla liittohallitukseen. Tällä kertaa ei Juha tullut valituksi. No nyt on taas aikaa enemmän keskittyä oman yhdistykseen asioiden hoitoon.

Yhdistyksemme jäsenmäärä on tällä hetkellä myös ennätyssuuri 1721 jäsentä, joka on kaikkien aikojen suurin. Kulunut kesä on ollut vilkas ja usea yhdistys on päässyt jo kunnioitettavaan 50v. ikään. Meillä on omat juhlavalmistelut myös pitkällä ja ensivuonna juhlimme omia Puheenjohtajalta 5 50v. juhlia. Lahden caravanmessuilla yritetään saada jo julkaistua lopullinen ohjelma.

Vuorenmäen alueella oli heinäkuussa ensikertaa rocktreffit. Väkeä oli paikalla reilut 30 yksikköä. Tilaa olisi vielä ollut, mutta oliko ajankohta huono vai itse tapahtuma. Koitetaan kehitellä uusia treffejä/tapahtumia, jos ohjelma olisi myös sinulle mieleinen ja pääsisit mukaan. Otamme vastaan kaikenlaisia ideoita, joten ehdota rohkeasti vaan, katsotaan mitä voimme niille tehdä.

Elokuun lopulla on alueellamme suositut pelitreffit. Ratkotaan petanquen ja mölkyn mestaruudet. Treffihintaan kuuluu lauantaina ruokailu. Tervetuloa joukolla mukaan.

Tänä kesänä, vaikka kelit on vaihdelleet rajusti, niin tuntuu, että on enemmän ollut kiirettä, kun aiempina vuosina. Kaikesta on selvitty hyvin ja aina on hyvä, että puuhaa piisaa, muutenhan sitä saattaisi jäädä paikalleen. Turvallisia kilometrejä ja moikataan kun nähdään.

T. Juha  127140-0 (Vaunuposti 3/2019)

Hei taas!

Edellinen numero oli uuden päätoimittajan ensimmäinen. Täytyy sanoa, että ainakaan minun korviini ei ole tullut negatiivistä palautetta. Hyvin lähti Markolla käyntiin tuokin aluevaltaus. Ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä Markoon, mitä haluatte Vaunupostista lukea.

Nyt mennään jo huhtikuuta kovaa vauhtia, kun tätä kirjoittelen. Talvi on pitänyt otteessaan ja lumet ei meinaa lähteä millään, mutta kyllä tuo aurinko kivasti jo lämmittää, kun sattuu paistamaan. Takana on yhdistyksen ensimmäiset treffit tälle vuodelle. Vietimme jälleen mukavan viikonlopun Camping Sysmässä. Tämä oli jo kolmas kerta, kun siellä saimme olla. Lämpimät kiitokset mukana olijoille sekä tietysti Mialle esikuntineen, kun he jaksoivat pitää meistä hyvän huolen.

Yhdistyksen suosittu bussimatka suuntautui Tarttoon tälle vuodelle, seuraavaa matkaa ensivuodelle jo kovasti suunnitellaan. Luultavasti Ahvenanmaa. Varmasti mielenkiintoinen kohde.  Nämä bussimatkat on julkaistu yleensä marraskuun alussa yhdistyksen nettisivuilla. Jos mielit mukaan seuraavalle matkalle niin seuraa nettisivujamme. www.sfclahdenseutu.fi Kuninkuusravien valmistelut etenee kovaa vauhtia ja sielläkin olemme mukana järjestämässä caravanaluetta. Muitakin tapahtumia on pitkin vuotta ja tarkemmat tiedot löytyy lehden lopusta.

Kuten edellisessä lehdessä kirjoitin, niin ensimmäistä kertaa kokeilemme Rocktapahtumaa Vuorenmäellä. ”Nuorekkaille” karavaanareille, jotka pitävät livemusiikista, musiikkia tarjolla neljän bändin voimin. Samana viikonloppuna karsitaan myös yhdistyksen hämykaraoke edustajat elokuulle. Hämyjen karaokefinaalihan järjestetään tänä vuonna Nastolassa SFC- Keravan alueella Kangaslammella. Tietysti tännekin isot kannustusjoukot mukaan. Toukokuun loppupuolella suuntamme Järvenpäähän. SFC- Helsinki ry juhlistaa siellä Suomen vanhimpana yhdistyksenä 50-vuotispäiviään. Olisipa hienoa, jos saisimme sinne ison joukon mukaan yhdistyksemme jäseniä ja pääsisimme viettämään mukavan sekä hienon juhlaviikonlopun. Saman viikonlopun aikana on lauantaina liittokokous, jossa yhdistyksemme ehdokas Juha Rinne on mukana. Juhahan on mukana aktiivisesti yhdistyksen toiminnassa ja tulee kaikkien kanssa toimeen erinomaisesti. Kun Juha johonkin lähtee mukaan, niin hän hoitaa sen tapansa mukaisesti loppuun asti. Tsemppiä Juhalle.

Edelleen yhdistyksemme kaipailee iloiseen joukkoonsa sihteeriä. Jos sinusta tuntuu, että talkootyö kiinnostaa, niin otappa rohkeasti yhteyttä. Tälle vuodelle Vuorenmäen alueella on jälleen isännät paikalla, joten jos haluat rauhallisen paikan viettää vaikka lomaa, niin suuntaa Vuorenmäkeen. Mukavaa ja lämmintä kevättä

T. Juha (Vaunuposti 2/2019)

Heippa!

Vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin ja tätä kirjoittaessa taas sataa lunta. Tottakai lumi kuuluu talveen, mutta itse en välttämättä tykkää, kun sitä tulee joka päivä ja kohtalaisen reilusti. 10 cm lunta ja -5 pakkasta, niin se kelpaisi minulle oikein hyvin.

Teillä on käsissänne uuden päätoimittajan ensimmäinen lehti. Palautetta lehdestä voitte laittaa päätoimittajalle, mitä ja minkälaista juttua te haluatte lukea vaunupostista. Kiitos Eila Koivunen usean vuoden panoksesta, jonka jaksoit tehdä vaunupostiamme. Tsemppiä tulevaisuuteen. Kiitos myös Kari Sinisalolle panoksesta yhdistyksemme hallituksessa. Kari lupasi jatkossa auttaa, miten kiireiltään kerkiää. Jaksamista myös hänelle sekä onnea vuoden karavaanarille.

Tälle alkuvuodelle on jo takana Turun sekä Helsingin caravanmessut ja seuraavaksi vuorossa olisi yhdistyksemme talvipäivät. Sysmä Camping odottaa taas runsaasti talvimatkailijoita viettämään perinteisiä pilkkikilpailuita sekä muuten vaan tapaamaan tuttuja. Kesäajaksi jälleen avaamme alueen vierailijoille, jolloin alueellamme on myös isännät paikalla. Olisi hienoa, jos jäsenemme kävisivät vaikka kerran katsomassa/tutustumassa Vuorenmäen alueeseen.

Kesä on suomessa täynnä tapahtumia, mutta silti aina mahtuu lisää, etenkin jos ne ovat hiukan erilaiset, kuin yleensä caravanalueilla, ja näin ollen meillä on uutena tapahtumana kokeilussa heinäkuussa rokki/musatreffit. Tämä on ns. festarityyppinen musiikkitapahtuma, jossa olisi useita eri orkestereita viihdyttämässä paikalle saapuvia musiikin ystäviä.

Tänäkin vuonna olemme mukana Hämyrallissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät ainakin yhdistyksen nettisivuilta. Kannattaa olla mukana, sillä 1000€ on taas palkintona jollekin. Ensi vuoden yhdistyksen 50.v juhliin olemme suunnitelemassa ohjelmaa ja kun saamme lyötyä lukkoon lopulliset aikataulut, niin julkaisemme ohjelman.

Syystreffien jälkeen julkaistiin tuo yhdistyksen bussimatka Tarttoon. En olisi ikinä uskonut, että 66 paikkainen bussi täyttyy n. 10 tunnissa. Tällä hetkellä on muutamia jonossa, mutta jos vielä mielit mukaan, niin peruutuspaikkoja voi tulla.

Ilmastonmuutoksesta on jaksettu toitottaa niin lehdissä kuin televisiossa. Asia on tosi hyvä, mutta uskoisin, että tämä meidän pieni Suomi ei varmaan ole niitä suurimpia/pahimpia saastuttajia. Jokainen varmaan tekee parhaansa niin ilmaston kuin ympäristönkin hyväksi.

Mukavaa matkailukautta 2019 T. Juha 127140

(helmikuu 2019)

Heippa!

Tänä kesänä ei voi valittaa ainakaan kelien puolesta. Moniin vuosiin ei ole ollut näin pitkä ja kuuma kesä. Toivottavasti kesästä on otettu kaikki irti ja myös liikuttu Caravankalustolla paljon. Tätä kirjoittaessa on kaunis aurinkoinen päivä, vaikka mennään jo pitkällä lokakuuta. Syksyn kauniit värit näkyy luonnossa, on ollut hienoa seurata miten luonto vaihtaa väriä, ja kohta maa onkin jo valkoinen, ja alkaa renkaan vaihdot. Maisemat muuttuu jälleen erilaisiksi. Muistakaa, että jarrutusmatkat pitenee huomattavasti teiden liukastuttua, joten malttia liikenteeseen.

Tänä vuonna on vielä pikkujoulut ja sitten katseet käännetään jo vuoteen 2019. Kulunut vuosi on ollut monin tavoin antoisa sekä tapahtumarikas ja yhdistyksemme onkin ollut mukana monessa suurtapahtumassa. mm. Jukolanviesti, Cheek-Valot sammuu ja Caravanmessut. Kaikki niin erityylisiä tapahtumia, mutta hienoa on ollut majoittaa tuhansia Caravanmatkailijoita tänne kotikaupunkiimme. Tyytyväisiä ja iloisia ihmisiä on ollut todella paljon. Ilman tuota upeaa talkooväkeä näitä ei olisi voitu tehdä, joten nöyrimmät kiitokset kaikille, jotka olette olleet mukana yhdistyksemme tapahtumissa ja näin on saatu monelle järjestettyä majoitukset. Asiakkaina on ollut monenlaista majoittujaa, ihan uusia kuin myös vuokrakalustolla liikkuvia matkaajia ja toivotaan, että heille on jäänyt positiivinen kuva hienosta harrastuksesta.

Matkamessuthan perinteisesti aloittaa caravankauden ja bussilla on käyty tutustumassa Helsingissä messujen monipuoliseen tarjontaan. Siitä on tarkemmin tässä lehdessä. 5 Yhdistyksemme on mukana yhteistyössä Lahdessa järjestettävissä kuninkuusraveissa, jotka kisataan Jokimaan ravikeskuksessa 2.- 4.8.2019 Olemme lupautuneet hoitamaan Caravanmajoituksen, joten ympäri Suomea voi tulla Lahteen myös Caravankalustolla. Tilaa löytyy n. 300-400 yksikölle ja tarvittaessa saamme myös lisää tilaa käyttöömme. Kaikki hevosurheilun ystävät ovat lämpimästi tervetulleita.

Tämä kyseinen lehti on nykyisen päätoimittajan viimeinen ja kiitokset siitä Eila Koivunen, että jaksoit tehdä lehteä meidän iloksemme ja toivonkin hyvää jatkoa sekä terveyttä. Uusi päätoimittaja aloittaa vuodenvaihteessa ja hieno juttu, että lehdelle löytyi jatkaja. Marko Aronen on Vaunupostin uusi päätoimittaja ja häneen voikin olla yhteydessä jatkossa. Sähköposti: markoarone@gmail.com Puh. nro 044 9605047.

Mukavaa loppuvuotta ja turvallisia kilometrejä kaikille tasapuolisesti. Kaunis kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta sekä kaikille, jotka olette olleet mukana talkoissa ja tapahtumissa. Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sekä iloista uutta vuotta 2019 Ja vielä, kevään bussimatka julkaistaan syystreffien jälkeen yhdistyksen nettisivuilla sekä facebookissa.

T. Juha 127140

(lokakuu 2018)

Heissan!

Kevät huitelee jo pitkällä ja vihdoin on lumetkin lähteneet. Kaluston keväthuollothan kaikki ovat muistaneet pitkän ja kolean talven jälkeen. Renkaiden vaihtoa on ollut syytä pitkittää, sillä nuo aamupakkaset ovat tehneet tiet hyvinkin liukkaiksi puhumattakaan, jos on vielä suuntaamassa pohjoiseen.

Edellisessä vaunupostissa oli painotalossa käynyt vahinko lehden postituksessa. Nimet ja osoitteet olivat menneet sekaisin. Pahoittelen, näin ei pitäisi käydä missään tapauksessa ja toivotaan, että oli viimeinen kerta.

Tänä vuonna liittokokous järjestetään Seinäjoella 19.5 ja yhdistyksen hallitus asetti ehdolle liittohallitukseen yhdistyksen varapuheenjohtaja Juha Rinteen. Ehdokkaita on tällä kertaa mukana viisi ja toivotaan saadaan muutoksia aikaan vaihtamalla välillä uusia kasvoja liittohallitukseen. Olemme myös yhteistuumin Hämyissä(Hämeen-Yt-alueet) keskustelleet tuplajäsenyydestä. Eli liitonmaksua ei tarvitsi maksaa jos kuulut useampaan yhdistykseen sekä koulutusmaksujen poistosta/hinnan alennuksesta. Katsotaan mitä saadaan aikaan Seinäjoella.

Ajotaito/Lastentreffit järjestetään tänäkin vuonna samaan aikaan ja ajankohta on toukokuun lopulla. Perinteisesti ruokailu on kuulunut treffihintaan. Ukit ja mummit liikkelle lastenlasten kanssa. Toki toivotaan runsaasti ajajia myös kentälle. Treffien lisäksi olemme monessa mukana tänä vuonna ja jos tuntuu, että haluat mukaan talkoisiin niin laita viestiä tai soita niin kerron mielelläni lisää.

Vaikka jo edellisessä numerossa laitoin tästä tekstiä niin olisi hienoa jos pääsisit katsomaan paikan päälle. Kesäkuun 9 Lahdessa järjestetään Caramban SM-kilpailut J.Rinta -Joupin Oy piha-alueella Tupalankadulla. Paikalla on Suomen sekä pohjoismaiden parhaimmistoa. Tervetuloa runsaslukuisesti katsomaan, miten taitavasti vaunuyhdistelmä liikkuu peruttamalla kun sen oikein hallitsee. Vapaa pääsy!

Yhdistyksemme on myös mukana yhteistyössä hoitamassa Jukolan viestin Caravan majoitusta Hollolan/Hälvälässä 13.-17.6 Cheekin-Valot sammuu päätöskonsertti on elokuun loppupuolella. Caravanmessut alkavat tänä vuonna jo torstaina. Uutena alueena tuomme Caravankylän Lahden ytimeen. Keskelle kauppatoria aidattu alue, jossa vieraat pääsevät paremmin tutustumaan messujen sulkeuduttua Lahden yöelämään sekä muihin palveluihin.

Yhdistyksemme teki jälleen bussimatkan Viron puolelle ja tällä kertaa olimme Saarenmaalla. Yhdistyksen nettisivuilla julkaisimme ohjelman ja tämä matka täyttyi ennätysnopeasti. Mukana oli 64 henkeä ja matka oli oikein onnistunut. Ensi kevään matkaa ruvetaan suunnittelemaan jo loppukesästä ja jos mielit mukaan niin seuraa nettisivujamme. Ohjelma julkaistaan viimeistään loka-marraskuun aikana.

Edellisestä lehdestä unohtui kokonaan mainita että, hallituksessa tuli syksyllä muutama vaihdos ja kiitokset sekä Ahosen Henrylle ja Kärkkäisen Sirpalle hyvästä yhteistyöstä ja panoksestanne yhdistyksen hyväksi. Tervetuloa uudet mukaan (Dave, Esa ja Jouni). Toivotaan ,että saadaan porukalla tehtyä uusia ja hyviä juttuja jäsenistön hyväksi.

Jos tulee mieleen hyviä ideoita/ajatuksia niin laita rohkeasti viestiä tai soita. Koitetaan keksiä miten saadaan ideat eteenpäin.

Hämyralli on tänäkin vuonna ja kun yövyt Hämy-alueilla. Eli seitsemän(7) eri aluetta ja leima passiin niin osallistut 1000€ arvontaan. Viime vuodelta palautettuja passeja oli todella vähän ja voittoprosentti on huomattavasti paljon suurempi kuin esim. lotossa. Kannattaa siis kiertää. Aikaa on vuoden loppuun asti.

Nähdään treffeillä ja tapahtumissa

Mukavaa ja lämmintä matkailukautta kaikille. Moikataan kun tavataan.

T. Juha 127140

toukokuu 2018

Heippa!

 Niin se on tämäkin vuosi taas saatu käyntiin ja vuosi alkoi yhdistyksemme osalta erittäin hyvin. Turun Caravanshow:ssa yhdistyksemme palkittiin vuoden leirintämatkailu vaikuttajana. Erityisesti huomionosoitukseen vaikutti viime talven hiihdon maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä järjestetyn talvileirintäalueen menestyksellinen rakentaminen ja hoitaminen. Lahden MM-hiihdot 2017 oli Suomi100-juhlavuoden merkittävin kotimaassa järjestetty urheilu- ja yleisötapahtuma. Leiripäällikkö Henry Ahosen johdolla ja talkooväen voimin homma hoitui mallikkaasti ja tyytyväisiä kisavieraita oli peräti 9 eri maasta. Yhdistyksemme oli myös hyvin edustettuna Turun messutreffeillä sillä meitä oli paikalla yli 20 yksikköä.

 XX Talvipäivät vietämme tänä vuonna Sysmässä ja hienoa olisi jos pääsisit mukaan kilpailemaan yhdistyksen pilkkimestaruudesta ja nauttimaan muusta ohjelmasta. Mm. Pekka Vaattovaara tanssittaa perjantai-iltana.

Pikkujoulujen jälkeen julkaisimme yhdistyksen nettisivuilla kevään matkan Saarenmaalle joka varattiin loppuun ennätysajassa. Peruutuksia voi toki tulla joten jos olisit halukas lähtemään mukaan niin ilmoittaudu nettisivujen kautta. Peruutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Treffit menevät pitkälti edellisvuosien tapaan ja muutama isompi tapahtumakin olisi tiedossa josta neuvottelut on parhaillaan menossa. Tänä vuonna Caramban SM- kilpailut järjestetään Lahdessa 9.6.2018  J. Rinta-Jouppi Oy:n piha-alueella. Mukana kisassa on pohjoismaiden sekä Suomen parhaimmistoa. Tervetuloa suurella joukolla katsomaan. Vapaa pääsy.

Tämä talvi on ollut kyllä vaihteleva kelien suhteen. Tätä juttua kirjoittaessa on pakkasta n. -10  ja ensi viikolla on luvattu taas lämpöasteita jopa +4 joten meidän harrastukseen tämä ei hirveästi vaikuta mutta liukkaat tiet tietysti vaikuttaa kaikkiin kulkijoihin. Tammikuu alkaa kohta olemaan ohi ja muutama kuukausi eteenpäin niin taas jo ilolla odotellaan kevättä ja aurinkoa.

Yhdistyksemme on mukana Cheekin  Valot Sammuu päätöskonsertin majoituksessa. Lahden mäkimontun läheisyydessä olevilla alueilla. Teivaanmäen alueella sekä Lokinrannassa. Tästä syystä joudumme siirtämään pelitreffejä viikolla eteenpäin. 31.8.-2.9.2018 Pelitreffeillä taistellaan jälleen yhdistyksen petanque sekä mölkyn mestaruuksista.

Turvallisia kilometrejä talvimatkailuun..

T. Juha 127140

helmikuu 2018