Heippa!

Vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin ja tätä kirjoittaessa taas sataa lunta. Tottakai lumi kuuluu talveen, mutta itse en välttämättä tykkää, kun sitä tulee joka päivä ja kohtalaisen reilusti. 10 cm lunta ja -5 pakkasta, niin se kelpaisi minulle oikein hyvin.

Teillä on käsissänne uuden päätoimittajan ensimmäinen lehti. Palautetta lehdestä voitte laittaa päätoimittajalle, mitä ja minkälaista juttua te haluatte lukea vaunupostista. Kiitos Eila Koivunen usean vuoden panoksesta, jonka jaksoit tehdä vaunupostiamme. Tsemppiä tulevaisuuteen. Kiitos myös Kari Sinisalolle panoksesta yhdistyksemme hallituksessa. Kari lupasi jatkossa auttaa, miten kiireiltään kerkiää. Jaksamista myös hänelle sekä onnea vuoden karavaanarille.

Tälle alkuvuodelle on jo takana Turun sekä Helsingin caravanmessut ja seuraavaksi vuorossa olisi yhdistyksemme talvipäivät. Sysmä Camping odottaa taas runsaasti talvimatkailijoita viettämään perinteisiä pilkkikilpailuita sekä muuten vaan tapaamaan tuttuja. Kesäajaksi jälleen avaamme alueen vierailijoille, jolloin alueellamme on myös isännät paikalla. Olisi hienoa, jos jäsenemme kävisivät vaikka kerran katsomassa/tutustumassa Vuorenmäen alueeseen.

Kesä on suomessa täynnä tapahtumia, mutta silti aina mahtuu lisää, etenkin jos ne ovat hiukan erilaiset, kuin yleensä caravanalueilla, ja näin ollen meillä on uutena tapahtumana kokeilussa heinäkuussa rokki/musatreffit. Tämä on ns. festarityyppinen musiikkitapahtuma, jossa olisi useita eri orkestereita viihdyttämässä paikalle saapuvia musiikin ystäviä.

Tänäkin vuonna olemme mukana Hämyrallissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät ainakin yhdistyksen nettisivuilta. Kannattaa olla mukana, sillä 1000€ on taas palkintona jollekin. Ensi vuoden yhdistyksen 50.v juhliin olemme suunnitelemassa ohjelmaa ja kun saamme lyötyä lukkoon lopulliset aikataulut, niin julkaisemme ohjelman.

Syystreffien jälkeen julkaistiin tuo yhdistyksen bussimatka Tarttoon. En olisi ikinä uskonut, että 66 paikkainen bussi täyttyy n. 10 tunnissa. Tällä hetkellä on muutamia jonossa, mutta jos vielä mielit mukaan, niin peruutuspaikkoja voi tulla.

Ilmastonmuutoksesta on jaksettu toitottaa niin lehdissä kuin televisiossa. Asia on tosi hyvä, mutta uskoisin, että tämä meidän pieni Suomi ei varmaan ole niitä suurimpia/pahimpia saastuttajia. Jokainen varmaan tekee parhaansa niin ilmaston kuin ympäristönkin hyväksi.

Mukavaa matkailukautta 2019 T. Juha 127140

(helmikuu 2019)

Heippa!

Tänä kesänä ei voi valittaa ainakaan kelien puolesta. Moniin vuosiin ei ole ollut näin pitkä ja kuuma kesä. Toivottavasti kesästä on otettu kaikki irti ja myös liikuttu Caravankalustolla paljon. Tätä kirjoittaessa on kaunis aurinkoinen päivä, vaikka mennään jo pitkällä lokakuuta. Syksyn kauniit värit näkyy luonnossa, on ollut hienoa seurata miten luonto vaihtaa väriä, ja kohta maa onkin jo valkoinen, ja alkaa renkaan vaihdot. Maisemat muuttuu jälleen erilaisiksi. Muistakaa, että jarrutusmatkat pitenee huomattavasti teiden liukastuttua, joten malttia liikenteeseen.

Tänä vuonna on vielä pikkujoulut ja sitten katseet käännetään jo vuoteen 2019. Kulunut vuosi on ollut monin tavoin antoisa sekä tapahtumarikas ja yhdistyksemme onkin ollut mukana monessa suurtapahtumassa. mm. Jukolanviesti, Cheek-Valot sammuu ja Caravanmessut. Kaikki niin erityylisiä tapahtumia, mutta hienoa on ollut majoittaa tuhansia Caravanmatkailijoita tänne kotikaupunkiimme. Tyytyväisiä ja iloisia ihmisiä on ollut todella paljon. Ilman tuota upeaa talkooväkeä näitä ei olisi voitu tehdä, joten nöyrimmät kiitokset kaikille, jotka olette olleet mukana yhdistyksemme tapahtumissa ja näin on saatu monelle järjestettyä majoitukset. Asiakkaina on ollut monenlaista majoittujaa, ihan uusia kuin myös vuokrakalustolla liikkuvia matkaajia ja toivotaan, että heille on jäänyt positiivinen kuva hienosta harrastuksesta.

Matkamessuthan perinteisesti aloittaa caravankauden ja bussilla on käyty tutustumassa Helsingissä messujen monipuoliseen tarjontaan. Siitä on tarkemmin tässä lehdessä. 5 Yhdistyksemme on mukana yhteistyössä Lahdessa järjestettävissä kuninkuusraveissa, jotka kisataan Jokimaan ravikeskuksessa 2.- 4.8.2019 Olemme lupautuneet hoitamaan Caravanmajoituksen, joten ympäri Suomea voi tulla Lahteen myös Caravankalustolla. Tilaa löytyy n. 300-400 yksikölle ja tarvittaessa saamme myös lisää tilaa käyttöömme. Kaikki hevosurheilun ystävät ovat lämpimästi tervetulleita.

Tämä kyseinen lehti on nykyisen päätoimittajan viimeinen ja kiitokset siitä Eila Koivunen, että jaksoit tehdä lehteä meidän iloksemme ja toivonkin hyvää jatkoa sekä terveyttä. Uusi päätoimittaja aloittaa vuodenvaihteessa ja hieno juttu, että lehdelle löytyi jatkaja. Marko Aronen on Vaunupostin uusi päätoimittaja ja häneen voikin olla yhteydessä jatkossa. Sähköposti: markoarone@gmail.com Puh. nro 044 9605047.

Mukavaa loppuvuotta ja turvallisia kilometrejä kaikille tasapuolisesti. Kaunis kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta sekä kaikille, jotka olette olleet mukana talkoissa ja tapahtumissa. Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sekä iloista uutta vuotta 2019 Ja vielä, kevään bussimatka julkaistaan syystreffien jälkeen yhdistyksen nettisivuilla sekä facebookissa.

T. Juha 127140

(lokakuu 2018)

Heissan!

Kevät huitelee jo pitkällä ja vihdoin on lumetkin lähteneet. Kaluston keväthuollothan kaikki ovat muistaneet pitkän ja kolean talven jälkeen. Renkaiden vaihtoa on ollut syytä pitkittää, sillä nuo aamupakkaset ovat tehneet tiet hyvinkin liukkaiksi puhumattakaan, jos on vielä suuntaamassa pohjoiseen.

Edellisessä vaunupostissa oli painotalossa käynyt vahinko lehden postituksessa. Nimet ja osoitteet olivat menneet sekaisin. Pahoittelen, näin ei pitäisi käydä missään tapauksessa ja toivotaan, että oli viimeinen kerta.

Tänä vuonna liittokokous järjestetään Seinäjoella 19.5 ja yhdistyksen hallitus asetti ehdolle liittohallitukseen yhdistyksen varapuheenjohtaja Juha Rinteen. Ehdokkaita on tällä kertaa mukana viisi ja toivotaan saadaan muutoksia aikaan vaihtamalla välillä uusia kasvoja liittohallitukseen. Olemme myös yhteistuumin Hämyissä(Hämeen-Yt-alueet) keskustelleet tuplajäsenyydestä. Eli liitonmaksua ei tarvitsi maksaa jos kuulut useampaan yhdistykseen sekä koulutusmaksujen poistosta/hinnan alennuksesta. Katsotaan mitä saadaan aikaan Seinäjoella.

Ajotaito/Lastentreffit järjestetään tänäkin vuonna samaan aikaan ja ajankohta on toukokuun lopulla. Perinteisesti ruokailu on kuulunut treffihintaan. Ukit ja mummit liikkelle lastenlasten kanssa. Toki toivotaan runsaasti ajajia myös kentälle. Treffien lisäksi olemme monessa mukana tänä vuonna ja jos tuntuu, että haluat mukaan talkoisiin niin laita viestiä tai soita niin kerron mielelläni lisää.

Vaikka jo edellisessä numerossa laitoin tästä tekstiä niin olisi hienoa jos pääsisit katsomaan paikan päälle. Kesäkuun 9 Lahdessa järjestetään Caramban SM-kilpailut J.Rinta -Joupin Oy piha-alueella Tupalankadulla. Paikalla on Suomen sekä pohjoismaiden parhaimmistoa. Tervetuloa runsaslukuisesti katsomaan, miten taitavasti vaunuyhdistelmä liikkuu peruttamalla kun sen oikein hallitsee. Vapaa pääsy!

Yhdistyksemme on myös mukana yhteistyössä hoitamassa Jukolan viestin Caravan majoitusta Hollolan/Hälvälässä 13.-17.6 Cheekin-Valot sammuu päätöskonsertti on elokuun loppupuolella. Caravanmessut alkavat tänä vuonna jo torstaina. Uutena alueena tuomme Caravankylän Lahden ytimeen. Keskelle kauppatoria aidattu alue, jossa vieraat pääsevät paremmin tutustumaan messujen sulkeuduttua Lahden yöelämään sekä muihin palveluihin.

Yhdistyksemme teki jälleen bussimatkan Viron puolelle ja tällä kertaa olimme Saarenmaalla. Yhdistyksen nettisivuilla julkaisimme ohjelman ja tämä matka täyttyi ennätysnopeasti. Mukana oli 64 henkeä ja matka oli oikein onnistunut. Ensi kevään matkaa ruvetaan suunnittelemaan jo loppukesästä ja jos mielit mukaan niin seuraa nettisivujamme. Ohjelma julkaistaan viimeistään loka-marraskuun aikana.

Edellisestä lehdestä unohtui kokonaan mainita että, hallituksessa tuli syksyllä muutama vaihdos ja kiitokset sekä Ahosen Henrylle ja Kärkkäisen Sirpalle hyvästä yhteistyöstä ja panoksestanne yhdistyksen hyväksi. Tervetuloa uudet mukaan (Dave, Esa ja Jouni). Toivotaan ,että saadaan porukalla tehtyä uusia ja hyviä juttuja jäsenistön hyväksi.

Jos tulee mieleen hyviä ideoita/ajatuksia niin laita rohkeasti viestiä tai soita. Koitetaan keksiä miten saadaan ideat eteenpäin.

Hämyralli on tänäkin vuonna ja kun yövyt Hämy-alueilla. Eli seitsemän(7) eri aluetta ja leima passiin niin osallistut 1000€ arvontaan. Viime vuodelta palautettuja passeja oli todella vähän ja voittoprosentti on huomattavasti paljon suurempi kuin esim. lotossa. Kannattaa siis kiertää. Aikaa on vuoden loppuun asti.

Nähdään treffeillä ja tapahtumissa

Mukavaa ja lämmintä matkailukautta kaikille. Moikataan kun tavataan.

T. Juha 127140

toukokuu 2018

Heippa!

 Niin se on tämäkin vuosi taas saatu käyntiin ja vuosi alkoi yhdistyksemme osalta erittäin hyvin. Turun Caravanshow:ssa yhdistyksemme palkittiin vuoden leirintämatkailu vaikuttajana. Erityisesti huomionosoitukseen vaikutti viime talven hiihdon maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä järjestetyn talvileirintäalueen menestyksellinen rakentaminen ja hoitaminen. Lahden MM-hiihdot 2017 oli Suomi100-juhlavuoden merkittävin kotimaassa järjestetty urheilu- ja yleisötapahtuma. Leiripäällikkö Henry Ahosen johdolla ja talkooväen voimin homma hoitui mallikkaasti ja tyytyväisiä kisavieraita oli peräti 9 eri maasta. Yhdistyksemme oli myös hyvin edustettuna Turun messutreffeillä sillä meitä oli paikalla yli 20 yksikköä.

 XX Talvipäivät vietämme tänä vuonna Sysmässä ja hienoa olisi jos pääsisit mukaan kilpailemaan yhdistyksen pilkkimestaruudesta ja nauttimaan muusta ohjelmasta. Mm. Pekka Vaattovaara tanssittaa perjantai-iltana.

Pikkujoulujen jälkeen julkaisimme yhdistyksen nettisivuilla kevään matkan Saarenmaalle joka varattiin loppuun ennätysajassa. Peruutuksia voi toki tulla joten jos olisit halukas lähtemään mukaan niin ilmoittaudu nettisivujen kautta. Peruutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Treffit menevät pitkälti edellisvuosien tapaan ja muutama isompi tapahtumakin olisi tiedossa josta neuvottelut on parhaillaan menossa. Tänä vuonna Caramban SM- kilpailut järjestetään Lahdessa 9.6.2018  J. Rinta-Jouppi Oy:n piha-alueella. Mukana kisassa on pohjoismaiden sekä Suomen parhaimmistoa. Tervetuloa suurella joukolla katsomaan. Vapaa pääsy.

Tämä talvi on ollut kyllä vaihteleva kelien suhteen. Tätä juttua kirjoittaessa on pakkasta n. -10  ja ensi viikolla on luvattu taas lämpöasteita jopa +4 joten meidän harrastukseen tämä ei hirveästi vaikuta mutta liukkaat tiet tietysti vaikuttaa kaikkiin kulkijoihin. Tammikuu alkaa kohta olemaan ohi ja muutama kuukausi eteenpäin niin taas jo ilolla odotellaan kevättä ja aurinkoa.

Yhdistyksemme on mukana Cheekin  Valot Sammuu päätöskonsertin majoituksessa. Lahden mäkimontun läheisyydessä olevilla alueilla. Teivaanmäen alueella sekä Lokinrannassa. Tästä syystä joudumme siirtämään pelitreffejä viikolla eteenpäin. 31.8.-2.9.2018 Pelitreffeillä taistellaan jälleen yhdistyksen petanque sekä mölkyn mestaruuksista.

Turvallisia kilometrejä talvimatkailuun..

T. Juha 127140

helmikuu 2018