Tervehdys jäsenet ja muut lukijat!


On jälleen  aika kirjoitella yhdistyksen asioista. Paljon on tapahtunut tänä aikana, kun viimeksi
kirjoitun teille.


On vuosi siitä, kun minut valittiin puheenjohtajaksi. Moni asia on ollut vielä oppimista ja jopa
hieman säveltämistäkin. Kuitenkin kaikki on hoidettu. Kiitos teille jäsenet ja ennen kaikkea kiitos
hallitukselle, joka on tehnyt valtavan työn tänä aikana. Se kaikki työmäärä ei aina näy ulospäin
jäsenistölle. Pääasia, että yhdistys toimii, menestyy ja pärjää taloudellisesti hyvin.


Isoin tapahtuma on saatu päätökseen myöskin jälkitöiden osalta, siis Caravan messutreffit.
Kiitos vielä talkoojoukolle, joka on onnistumisen kulmakivi. Toivottavasti myös seuraavat messut
onnistuu jälleen, alkuvalmistelut on jo aloitettu. Turun messut keväältä peruuntuivat, joten meillä
on syksyllä luultavasti tulossa iso messutapahtuma, Turunkin edestä.


Lahden kaupunki huomioi hienosti yhteistyömme kutsulla itsenäisyyspäivän iltajuhlaan
uudistettuun kaupungintaloon. Oli mieleenpainuvaa saada olla juhlassa mukana. Yhdistysten suurinta valtaa käyttää yhdistyksen kokoukset, siksi niihin kannattaa osallistua. Viime syyskokous teki päätöksen nostaa jäsenmaksuja kolmella eurolla, siitä huolimatta, että hallituksen esitys oli pitää jäsenmaksut edelleen samana. Näin pieni korotus vuosimaksuun ei varmasti kenenkään jäsenen taloutta kaada, mutta tuo yhdistyksen talouteen mukavan varmistuksen. Kuten tiedätte, kaikki kallistuu; vesi, sähkö, korjaukset. Tästä syystä hallitus oli ”pakotettu” tekemään pienet korotukset myös Vuorenmäen ensi vuoden hintoihin, olemme silti edelleen aluehinnoittelussa sfc-aleiden halvimmasta päästä.

Tulevanakin kautena toimintaa riittää, kannattaa seurata yhdistyksen ilmoituksia. Heti vuoden
alussa on Helsingin messut ja maaliskuussa Talvipäivät Sysmässä. Liitto täyttää tänä vuonna 60
vuotta ja sitä juhlitaan heinäkuussa Kiuruvedellä. Ottakaa osaa mahdollisimman moniin
tapahtumiin.

Näillä jatketaan ja toivotetaan yhdistyksen uusi hallitus paiskimaan hommia.
Mutta sitä ennen; Hyvää Joulua!

Hanski

VaunuPosti 4/2023

**********************************************************************************

Keula kohti syksyä!

Suomen kaunis kesä jättää jäähyväisiä meille karavaanareille. Kesähän on meille niinsanotttua kiireistä
aikaa, silloin pitää pyörien pyöriä kotimaassa tai peräti ulkomailla. Matkailu tuo aivan uutta nähtävää ja samalla uusia kokemuksia. Kirjoittaessani tätä palstaani, kunnioitan samalla yhdistyksemme lehden kunnioitettavaa 40 vuoden ikää. Kiitos kaikille päätoimittajille, jotka olette sydän mukana julkaisseet tätä kiinnostavaa Vaunupostia. Olen saanut seurata, kuinka tämä juhlalehti valmistuu sivu sivulta. Nykyinen päätoimittaja on laittanut kaiken likoon, kun lehti täyttää nuo kunnioitettavat vuosikymmenet.


On meillä tässä ehtinyt tapahtuakin kaikenlaista ja tapahtuu vielä ennen vuodenvaihdetta. Ensimmäkin
tietenkin oli yhdistyksen ison ja vaativin tapahtuma Caravan messujen treffit syyskuun loppupuolella.
Tapahtuma oli hieman erilainen kuin aiempina vuosina. Olimme saaneet käyttöömme Lahden kaupungin lähimaastosta vain kolme sähköistettyä aluetta ja yhden sähköttömän. Näille alueille pystyimme majoittamaan hieman yli 300 yksikköä. Lisäksi olimme uusineet ilmoittautumisjärjestelyjä, siten että ennakkoilmoittautuminen ja -maksu otettiin käyttöön. Periaatteessa se toimi hyvin, mutta kaikki tulijat eivät olleet näitä ohjeita saaneet/huomanneet, joten oli niitäkin, joille emme pystyneet osoittamaan majoituspaikkaa. 


Kiitos kaikille talkoolaisille, hienon työn teitte jälleen! Loppuvuodeksikin riittää ohjelmaa; on syystreffit, syyskokous ja pikkujoulu. Ottakaa jäsenet osaa näihin tapahtumiin, joista kaikista ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin kotisivuillamme.


Hanski

VaunuPosti 3/2023

**********************************************************************************

Puheenjohtajalta

 

On kulunut puoli vuotta, kun aloitin tämän puheenjohtajan pestin. Onhan tässä ajassa opittu paljon asioita, joita en ole ennen tehnyt, vanhakin siis oppii. Onneksi minulla on tukenani loistava hallitus sekä edellisen hallituksen jäseniä, joilta voin kysellä asoista, joiden kanssa en ennen ole ollut tekemisissä. Kiitos myös jäsenistölle tuestanne!

 

Työnkuvaani kuuluu hirvittävä määrä erilaisia asioita, jotka pitää hoitaa ajallaan. Olenkin koittanut jakaa tehtäviä myös hallituksen vastuulle. Myös joukko yhdistyksen jäseniä on ottanut vastuuta yhdistyksen asioiden hoidosta. Mm. Vuorenmäessä tehtäviä on vastuullistettu ja vapaaehtoiset jäsenet tekevät pyyteetöntä työtä alueen hyväksi. Myös tiedotttaminen on useamman henkilön varassa. Kiitos jäsenet, kun olette mukana näissä talkoissa!

 

Ensimmäinen iso tapahtuma oli toukokuussa SF-Caravan ry:n liittokokous Lahdessa. Liittokous valitisi yhdistyksemme ehdokkaan Juha Hartmanin toiselle kaudelle liittohallitukseen. Onnittelut Juhalle!

Meidän yhdistys järjesti kokouksen yhteyteen liittokokoustreffit Lokinrantaan. Koko tapahtuma hoidettiin mallikkaasti loppuun asti. Paikalle saapui reilut 30 yksikköä, ja erillisiin tapaahtumiin reilusti lisää. 

 

Tällä hetkellä odotamme, kuinka ensi syksyn messutreffien järjestäminen onnistuu. Viime vuonna tuotto oli heikko, nyt neuvotellaan Lahden kaupungin kanssa, kuinka tulevat messut voitaisiin toteuttaa niin, että meillekin jäisi jotakin käteen. Tulevat päivät antaa suuntaa sille, lähdemmekö ja millä tavoin mukaan messuorganisaatioon. 

 

Artjärven toimintaa pitäisi saada elävöitettyä ja kehitettyä, jotta saisimme vierailijoita lisää alueelle. Hallitus tuleekin pohtimaan Vuorenmäen tilannetta tulevissa kokouksissaan.

 

Toivotan teille lukijoille hyvää loppukesää ja muistakaa liikkua, myös muilla alueilla eli Hämypassi käyttöön!

Hanski

Vaunuposti 2/2023

**********************************************************************************

Hyvät karavaanariystävät!

Kirjoitan teille nyt ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. Nämä vajaat kolme kuukautta on mennyt uuden oppimisen kanssa, edellisestä puheenjohtajuudesta on vierähtänyt jo vuosia.

Lupauduin tähän tehtävään kahdeksi vuodeksi, jotta edellinen puheenjohtaja Juha voi ansaitusti hengähtää, ladata akkuja ja keskittyä muihin luottamustoimiin. Pyrin nämä kaksi vuotta kaikin tavoin toimimaan yhdistyksen ja teidän hyväksi. Pyydän kärsivällisyyttä myös teiltä tärkeät jäsenet, olemme kaikki uuden edessä, kun kuusi vuotta yhdistystä vetänyt Juha ei ole enää puikoissa.

Toimin tässä yhdistyksessä edellisen kaksivuotiskauden varapuheenjohtajana, joten on minulla jotain tietoa karttunut tästä yhdistyksestä. Yhdistyksen syyskokous valisti hallituksen, joka koostuu miltei kokonaan uusista hallitusjäsenistä. Mutta hallitus on motivoitunut ja työt jaetaan taidon ja innostuksen mukaan. Onneksi meillä on taustalla vanhan hallituksen pitkäaikaisia jäseniä, jotka kyllä auttavat ja tukevat.

Tänä kesänä meidän Vuorenmäen alue on jälleen erilaisten tapahtumien pitopaikka. Toivon, että pääsette mukaan, kun järjestämme näitä tapahtumia ja talkoita ym. Toivon myös, että löydämme kesäksi alueelle isäntiä; jos voit olla vastaanottamassa vieraita vaikka vain yhden viikonlopun, olisi se hieno juttu, itsellesi oleskelu on tuolloin ilmaista.

Jo toukokuussa meillä on iso tapahtuma. Valtakunnallinen kattojärjestömme Caravan ry järjestää liittokokouksen Lahden Sibeliustalolla. Me järjestämme samassa yhteydessä Liittokokoustreffit Lahdessa Lokin rannassa. Seuratkaa ilmoitteluamme kotisivuillamme ja facebookissa, niin pysytte ajan tasalla kaikista tapahtumista.

Morjestetaan, kun nähdään!

Pj Hanski

eli Hannu Anttonen

VaunuPosti 1/2023

**********************************************************************************